Granola

Finally! Am reusit sa fac granola pentru a doua oara si sa imi iasa perfect. Prima mea incercare de a face granola a esuat pentru ca am uitat-o in cuptor si nu am mai putut-o salva. De atunci au trecut vreo 3 ani, iar eu am tot amanat momentul. Asa ca de data aceasta m-am inarmat cu rabdare si am stat cuminte langa cuptor.

Astfel am descoperit aceasta minunatie, perfecta pentru micul dejun si sanatoasa. Ea se numeste Granola, noi ii putem spune cereale coapte. Fulgii de ovaz sunt baza acestui preparat, la care adaugam diferite seminte, nuci, fructe uscate, ciocolata, cocos, unt de arahide, miere, etc. Se pot face tot felul de combinatii, doar sa va puneti imaginatia la incercare.

 

Ingrediente Granola cu nuci si fructe uscate:

  • 250 g fulgi de ovaz
  • 70 ml ulei de cocos
  • 4-5 linguri miere (sau sirop de agave)
  • 3 linguri mix seminte (susan, in, floarea soarelui si dovleac)
  • 50 g merisoare uscate
  • 50 g stafide
  • 100 g samburi de nuca
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare Granola cu nuci si fructe uscate:

 

Intr-un bol mare adaugam toate ingredientele de mai sus si le amestecam foarte bine.

 

Stafidele si merisoarele le puteti adauga in compozitie si dupa ce o scoateti din cuptor, daca nu vreti ca fructele sa se usuce prea tare.

 

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem amestecul intr-un strat subtire.

Dam la cuptorul preincalzit, la 170°C pentru 15-20 de minute. La jumatatea timpului amestecam in compozitie si o tasam umpic cu o lingura.

 

In final granola ar trebui sa aiba o culoare maronie, dar aveti grija sa nu o prajiti prea tare caci va avea un gust amar.

 

Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca aprox. o ora, fara sa o mai atingem.

Dupa ce se raceste devine crocanta si o putem pune intr-un recipient inchis ermetic, la temperatura camerei, astfel se pastreaza foarte bine.

Servim Granola cu fructe, iaurt sau lapte.