Nu stiti ce sa faceti cu resturile de paine veche? Va zic eu, faceti budinca de paine. Asta am facut eu cu resturile de paine cu maia de la Vatra Calda. Pot sa va spun ca a iesit o deliciosenie si a trecut testul gustului, deci va las reteta aici.
P.S.: Cozonacul de la Pasti poate avea aceeasi soarta!
Ingrediente Budinca de paine:
- 300 g paine cu maia Vatra Calda (se poate inlocui cu resturi de chec, cozonac, bagheta)
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 3-4 linguri zahar de cocos Nuts for Nuts (sau zahar brun)
- 1 lingurita scortisoara
- Esenta de vanilie
- O bucatica de unt
- 40 g stafide
- 50 g merisoare
- 30 g nuci
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Taiati painea in bucatele si asezati jumatate din cantitate intr-o forma de copt unsa cu unt.
Presarati jumatate din cantitatea de stafide, merisoare si nuci, apoi puneti restul de paine si din nou restul de stafide, merisoare si nuci.
Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, laptele, scortisoara si esenta de vanilie.
Turnati compozitia peste paine, acoperiti cu folie si lasati la frigider pentru 1-2 ore.
Scoateti de la rece si coaceti budinca in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 40 de minute.
Lasati budinca sa se raceasca timp de jumatate de ora, pudrati cu zahar si serviti.
Afiseaza Commentari