Gem de caise

A ajuns la mine Cratita Primary Zokura de la Kitchen Shop la fix, in plin sezon al caiselor aromate ce asteapta frumusel sa devina gem si sa ne bucure papilele gustative chiar si la iarna. Nu am stat prea mult pe ganduri, m-am pus direct la treaba!

Cratita Primary este antiaderenta si m-a scapat de stresul amestecatului continuu ca gemul sa nu se prinda, are o capacitate de 7 litri ceea ce o face potrivita pentru a pregati gem, zacusca, bulion, ghiveci, dar se poate folosi si la gatit mancaruri pentru familii mai mari sau daca aveti invitati.

Cratita Primary Zokura

V-am prezentat-o asa frumos, iar acum va anunt ca o puteti achizitiona cu o reducere de 40% de pe www.kitchenshop.ro pentru ca toata luna Iulie va avea pretul special de 135 lei (pret intreg 225 lei). Bonus este reteta acestui gem de caise care v-o prezint in randurile urmatoare.

P.S.: Sa stiti ca fierberea in 2 ture ajuta gemul sa se inchege mai bine, sa isi pastreze culoarea si totodata sa nu se distruga tot ce e mai bun din fructe, iar aceasta procedura mi se pare mult mai rapida decat sa stai cu orele langa aragaz.

 

Ingrediente Gem de caise:

(Pentru 7 borcane de aprox. 370 ml)

  • 2,5 kg caise (cantarite dupa curatare)
  • 1,2 kg zahar
  • Zeama de la 1 lamaie mare
  • Optional: 1 varf de cutit cu conservant

 

Mod de preparare:

Spalam bine caisele si le indepartam partile stricate.

Le rupem in doua, le scoatem samburii si le punem intr-o cratita incapatoare.

Adaugam zeama de lamaie si zaharul.

Amestecam usor si le lasam la odihnit vreo 15 minute.

Punem apoi cratita pe foc mediu pana incepe sa fiarba, aprox. 15 minute.

Din acel moment cronometram 20 de minute, timp in care amestecam mereu sa nu se prinda.

Oprim focul si lasam gemul la racorit pana a doua zi, neacoperit.

A doua zi repetam fierberea exact ca si in prima zi.

Cand e gata luam de pe foc si il lasam la racorit pana pregatim borcanele.

Tot acum punem conservantul daca se doreste si amestecam bine.

Turnam gemul cu grija in borcanele curate, inchidem cu capacele si le depozitam in locul dorit.

Gem de caise