Castraveti murati in otet

 

Ador castravetii murati, sunt prima mea alegere cand ma gandesc la muraturi, totodata pot spune ca ei completeaza perfect orice fel de mancare.

Si pentru ca sunt o mare iubitoare de muraturi, iar cele cumparate nu se vor ridica niciodata la nivelul celor facute in casa, am gasit aceasta reteta usoara care poate fi memorata din prima.

Daca ii preparati astfel, veti obtine acei castraveti murati crocanti si foarte fresh, va promit! 😉

 

 

Ingrediente Castraveti murati in otet:

Pentru 1 borcan de 720 ml:

  • 350 g castraveti cornichon
  • 1 lingurita sare neiodata
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri otet (de minim 9° grade)
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 7-8 boabe de piper
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3-4 fasii subtiri de hrean
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • apa rece (in completare)

 

 

Mod de preparare Castraveti murati in otet:

 

Inainte de toate ne asiguram ca avem pregatite cateva borcane spalate si uscate bine.

Punem castravetii in apa rece pentru o jumatate de ora, apoi ii spalam bine si ii transferam intr-un alt bol.

Curatam usturoiul si hreanul apoi le taiem fasii subtiri.

Pe fundul fiecarui borcan asezam cateva crengute de cimbru si marar, apoi usturoiul.

Aranjam castravetii in picioare, cat mai inghesuiti posibil, iar printre ei punem fasiile de hrean.

Adaugam deasupra sarea, zaharul, otetul, boabele de mustar si de piper.

Completam cu apa rece pana acoperim castravetii si strangem bine capacele.

Intr-o cratita mare asezam cateva ziare sau un prosop de bucatarie mai vechi peste care asezam borcanele.

Turnam apa calda in cratita pana aceasta ajunge la jumatatea borcanelor.

Fierbem la foc mic aprox. 20 de minute cronometrate din momentul in care apa incepe sa fiarba.

 

◊ Borcanele sunt sterilizate cand castravetii si-au schimbat culoarea si/sau capacul este foarte fierbinte cand il atingem.

 

Stingem focul si lasam borcanele in cratita, in apa, pana a doua zi.

Le depozitam in camara la loc uscat si racoros.