Dulceata de cirese

 

Pot spune ca ciresele sunt fructele mele preferate si nu cred ca am intalnit vreodata pe cineva sa urasca ciresele.

Asa ca profitand de ele cat inca le mai gasesc prin piete, m-am gandit sa le conserv pentru iarna intr-un mod delicios, sub forma de dulceata.

Si pentru ca nu am vrut sa-i adaug prea multe calorii am facut dulceata dietetica, fara zahar si in cel mai simplu mod. Enjoy! 😀

 

Ingrediente Dulceata de cirese dietetica:

(10-12 borcane mici)

 

Mod de preparare Dulceata de cirese dietetica:

 

Rupem coditele, spalam bine ciresele si le scoatem samburii.

Le punem intr-o oala cu pereti grosi sau o cratita, impreuna cu gelifiantul si amestecam pana la omogenizare.

Punem oala la foc mediu amestecand continuu pana la fierbere.

Din momentul in care incepe sa fiarba mai tinem dulceata pe foc aprox. 10 minute, iar in tot acest timp amestecam continuu.

Daca face spuma deasupra o putem indeparta cu o lingura.

 

Dulceata de cirese

 

◊ Puteti verifica daca dulceata se intareste punand o lingura din compozitie pe o farfurie. In cazul in care nu se intareste dupa racire, adaugati 1 plic de sare de lamaie, amestecati si fierbeti totul inca 2 minute.

 

Luam de pe foc si turnam dulceata in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi punem capacele si le sigilam bine.

Rasturnam borcanele si le lasam sa stea pe capac pentru 5 minute pentru o distributie uniforma a cireselor.

Pastram in camara, la loc uscat si racoros.