Dulceata de capsuni dietetica

 

Anul trecut am facut pentru prima data dulceata de capsuni. Nu suntem devoratori de dulceturi, le mancam in majoritatea timpului alaturi de clatite sau orez cu lapte.

Pentru prima incercare am ales sa fac aceasta dulceata intr-o varianta usoara, dietetica si cu mai putine calorii, totul cu ajutorul gelifiantului de la Dr. Oetker. Mie mi-a placut ce a iesit, cu siguranta o voi face inca o data anul acesta si poate folosind alte fructe.

 

Ingrediente Dulceata de capsuni dietetica:

(10-12 borcane mici)

 

Mod de preparare Dulceata de capsuni dietetica:

 

Spalam bine capsunile si le taiem in doua.

Le punem intr-o oala cu pereti grosi sau o cratita, impreuna cu gelifiantul si amestecam pana la omogenizare.

Punem oala la foc mediu amestecand continuu, pana la fierbere.

Din momentul in care incepe sa fiarba mai tinem pe foc aprox. 10 minute, iar in tot acest timp amestecam continuu.

Daca face spuma deasupra o putem indeparta cu o lingura.

 

Puteti verifica daca dulceata se intareste punand o lingura din compozitie pe o farfurie. In cazul in care nu se intareste dupa racire, adaugati 1 plic de sare de lamaie, amestecati si fierbeti totul inca 2 minute.

 

Luam de pe foc si turnam dulceata in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi punem capacele si le sigilam bine.

Rasturnam borcanele si le lasam sa stea pe capac pentru 5 minute pentru o distributie uniforma a capsunilor.

Pastram in camara, la loc uscat si racoros.

 

Dulceata de capsuni dietetica