Ficat de porc pane

Daca nu ati mancat pana acum ficat de porc pane va rog eu sa o faceti. Organele animalelor denumite produse secundare, precum ficatul, limba sau rinichii sunt excelente surse de nutrienti, vitamine si minerale. Ficatul in special, contine fier si este recomandat a se consuma de catre persoanele care au deficiente de fier.

Tips: pentru ca ficatul sa devina fraged, inainte de gatire tineti-l in lapte pentru cel putin jumatate de ora, astfel scapati si de gustul usor amarui.

 

Ingrediente Ficat de porc pane:

  • 500 g ficat de porc
  • 1 cana de lapte
  • 100-150 g faina
  • 3 oua
  • 150 g pesmet
  • boia afumata
  • pudra de usturoi
  • piper
  • sare
  • Extra: ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Taiem ficatul felii de un deget grosime, il spalam bine in mai multe ape si il punem in lapte pentru jumatate de ora.

Scurgem laptele si stergem ficateii de excesul de lichid.

Pregatim 3 boluri: unul cu faina, altul cu ouale batute si ultimul cu pesmetul amestecat cu condimentele.

Dam fiecare felie prin faina, ou si apoi pesmet.

Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim ficateii la foc mediu cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste bine crusta.

Ii scoatem pe servetele de hartie si ii presaram cu sare cat inca sunt calzi.

Eu i-am servit cu paine proaspata si mustar, dar merg si cu o garnitura alaturi.

 

Etichete:

, , ,