Curry de pui

 

Am promis ca fac a doua tura de curry, asa ca nu puteam sa nu il impartasesc si cu voi. Insa de data aceasta am ales ca si ingrediente principale pieptul de pui si morcovii baby.

A iesit la fel de bun sau poate mai bun, inca nu ma pot decide care primeste locul 1… poate ma ajutati voi!

 

Ingrediente Curry de pui cu morcovi si lapte de cocos:

(3 portii)

  • 350 g piept de pui
  • 200 g morcovi baby congelati (sau morcovi normali)
  • 1/2 conserva de naut (cca. 150 g)
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 conserva lapte de cocos (cca. 400 ml)
  • 1 lingurita pudra de usturoi (sau 2 catei de usturoi)
  • 1 lingurita dulceata de ardei iuti
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 lingura turmeric
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • sare

 

 

Mod de preparare Curry de pui cu morcovi si lapte de cocos:

 

Pieptul de pui il fasonam si il taiem cuburi de 3-4 cm. Curatam ceapa si o tocam marunt.

Intr-un wok sau o tigaie mai adanca punem uleiul de cocos la incins, apoi adaugam pieptul de pui si ceapa. Lasam la calit, la foc mic vreo 3-4 minute.

Adaugam pe rand condimentele: untul de arahide, dulceata de ardei iuti, pudra de usturoi, coriandru, pudra de ghimbir, sarea si turmericul, amestecand in acelasi timp.

Turnam laptele de cocos, adaugam baby morcovii, boabele de naut si lasam la fiert, tot la foc mic, aprox. 15 minute.

Gustam sosul si completam cu sare sau alte condimente, daca mai este necesar. Stingem focul si acoperim cu un capac.

Servim curry de pui presarat cu patrunjel tocat deasupra, alaturi de un orez brun fiert.