Curry de curcan

Am inceput sa gatesc acest Curry cu gandul ca nu o sa ne placa, deoarece este prea spicy pentru gustul nostru. M-am inselat, spre surprinderea mea ne-a placut mult si il voi repeta in curand. Ideea este ca nu ar trebui sa va feriti de ingrediente si gusturi noi pe care nu le cunoasteti, ci sa le incercati chiar daca nu vor fi chiar toate pe placul vostru.

M-am inspirat din diferite retete si am ajuns la aceasta combinatie de ingrediente, totodata facand si un inventar al frigierului. Al meu curry este condimentat atat cat trebuie, se prepara destul de repede si este foarte DELICIOUS.

 

Ingrediente Curry de curcan cu naut si spanac:

(4 portii)

  • 400 g piept de curcan
  • 1 conserva de naut (cca. 250 g)
  • 100 g spanac proaspat
  • 1 conserva lapte de cocos (cca. 400 ml)
  • 150-200 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi (sau 1 lingurita pudra de usturoi)
  • 1 lingura pasta de ardei dulce (sau iute)
  • 1 lingura unt de arahide
  • 1 lingura curry (sau curcuma)
  • 1 lingurita pudra de ghimbir (sau 2-3 cm radacina)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • fulgi de chilli
  • sare
  • 200 g orez basmati (pentru servit)

 

 

Mod de preparare Curry de curcan cu naut si spanac:

 

Curatam pieptul de curcan de pielite si il taiem cuburi de 4-5 cm. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

Intr-un wok sau o tigaie mai adanca punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si usturoiul. Sotam la foc mic pentru 3-4 minute.

Adaugam pe rand toate condimentele de mai sus si pieptul de curcan. Amestecam bine si lasam la foc mic inca 3-4 miunte.

Stingem totul cu apa si laptele de cocos, adaugam boabele de naut si lasam la fiert aprox. 10 minute, sau pana cand este gatit curcanul.

La final punem frunzele de spanac, amestecam si mai lasam 2 minute pe foc pana se inmoaie.

Gustam sosul si adaugam sare daca mai este necesar. Stingem focul si acoperim cu un capac.

Punem orezul basmati intr-o strecuratoare si il spalam sub un jet de apa. Il punem la fiert in apa cu sare.

Dupa aprox. 10 minute gustam orezul sa fie fiert, aruncam apa de pe el si il lasam la stors tot in strecuratoare.

Servim curry cu orezul fiert. That′s it!