Cotlete de porc cu cartofi si ciuperci la tava

 

Fiind tot pe drumuri in aceasta zi frumoasa de vara, a fost musai sa pregatesc ceva rapid pentru cina. Iar fiindca ne plac mult mancarurile gatite la cuptor, asta am si facut: cotlete de porc cu cartofi si ciuperci.

Traybake-urile sunt versatile, se pot gati legumele si carnea preferate intr-o singura tava fara a fi nevoie sa pierzi prea mult timp in bucatarie. Eu le ador si pentru faptul ca hartia de copt ma salveaza de la spalatul vaselor, deci un alt castig!

Ingrediente Cotlete de porc cu cartofi si ciuperci la tava:

(2 portii)

  • 6 cotlete de porc fara os
  • 7-8 cartofi
  • 1 ardei capia rosu mic
  • 4 ciuperci champignon brune mari
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • patrunjel uscat
  • fulgi de chili
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii taiem in sferturi si ii punem intr-o tava pe hartie de copt.

Tamponam cu servetele de hartie bucatile de cotlet pentru a le usca si le asezam in tava printre cartofi.

Asezonam atat cartofii cat si carnea, pe toate partile, cu condimentele de mai sus.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200º de grade.

Dupa 15 minute scoatem tava si adaugam ciupercile taiate in sferturi si ardeiul felii.

Dupa alte 15 minute intoarcem carnea si legumele pe cealalta parte, lasandu-le inca 10 minute sa se rumeneasca.

Servim cu mujdei de usturoi simplu sau cu branza rasa.