Din seria dulciurilor de post va prezint urmatoarea reteta de cornulete cu magiun fragede si delicioase. Le-am facut intr-o seara pe repede inainte si am fost incantata de rezultat. Chiar daca sunt de post au iesit atat de bune incat trebuia sa va las si voua reteta.
Ingrediente Cornulete de post cu magiun:
(16 bucati)
- 270 g faina
- 70 ml ulei de cocos (sau de floarea soarelui)
- 70 ml apa minerala
- 80 g zahar
- esenta de migdale
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 130-150 g magiun de prune
- Zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol punem uleiul, apa, zaharul, esenta de migdale si amestecam pana ce zaharul se dizolva.
Adaugam faina, praful de copt si sarea, apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Impachetam aluatul intr-o folie de plastic si il punem la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem aluatul si il intindem sub forma unui dreptunghi, intr-o patura de aprox. 0,5 cm grosime.
Taiem apoi in dreptunghiuri de 7-8 cm lungime si 3-4 cm latime.
Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingurita de magiun de prune si o rulam sub forma unui cilindru.
Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox. 20 de minute.
Dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si le servim alaturi de o cafea buna.