15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kitchen4bu.ro 150 true

Cobbler cu capsuni

Cobbler cu capsuni 1

Dintre toate deserturile ce le-am pregatit in ultimul timp, pentru mine acest Cobbler este favoritul si este ca un omagiu adus capsunilor din acest sezon. Tot ce iti poti dori de la un asemenea desert sunt dulcele-acrisor al capsunilor plus acel crocant dat de biscuitele rumenit. Iar daca ii puneti si un mot de inghetata, veti ramane fara cuvinte, asa ca mine…

 

Ingrediente Cobbler cu capsuni:

Pentru umplutura:

  • 800 g capsuni (cantarite dupa curatare)
  • 80 g zahar
  • 2 linguri amidon din porumb

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 g zahar
  • 100 ml smantana lichida
  • 120 g unt

Extra:

  • o bucatica de unt (pentru uns forma)
  • 3-4 linguri zahar brun
  • inghetata preferata

 

 

Mod de preparare Cobbler cu capsuni:

Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in jumatati si/sau sferturi in functie de dimensiunea lor.

Le punem intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul si cu amidonul.

Ungem o forma de copt cu unt si punem capsunile in ea, cu tot cu zeama ce au lasat-o in bol.

 

Eu am folosit o forma rotunda de copt din ceramica cu diametrul de 26 cm si 2 forme mici tip ramekin, dar pentru cantitatile date se poate folosi doar forma rotunda.

 

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sarea si zaharul, adaugam untul si amestecam cu o furculita.

Cand incep sa se faramiteze turnam smantana si continuam sa amestecam pana aluatul incepe sa se lege.

Rupem bucati din aluat si il asezam din loc in loc peste capsuni, apoi il presaram cu zaharul brun.

 

Cobbler cu capsuni 2

 

Dam cobbler-ul la cuptorul preincalzit la 190° de grade pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste.

Il lasam sa se raceasca vreo jumatate de ora, apoi il putem servi simplu sau cu o cupa de inghetata deasupra.

 

Cobbler cu capsuni 3

Distribuție:
Categoria:Patiserie
Anterior
Banana bread cu ciocolata si alune de padure
Următor
Spaghete carbonara

0 Comentariu

Lasă un răspuns