Coaste de porc cu cartofi

Am facut de cateva ori coaste de porc la cuptor, dar niciodata nu am reusit sa le fotografiez. De data aceasta m-am straduit si am reusit sa le fac atat poze, cat si un plating dragut care sa le puna in valoare.

Cartofii la cuptor i-am ales ca si garnitura, pentru ca sunt preferatii nostri si cred ca sunt cea mai buna varianta cand vine vorba de orice carne de porc.

Normal ca eu am avut extra preferinte si nu m-am lasat fara o salata simpla de varza cu morcov, ca sa mai taie din grasimea costitelor, iar ketchup-ul nu este preferinta mea aici… 😀

 

Ingrediente Coaste de porc cu cartofi aurii la cuptor:

 

Pentru coastele de porc si cartofi:

(2 portii)

  • 1 bucata coaste de porc de aprox. 500g
  • 10 cartofi medii
  • 4 linguri sos barbecue
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • sare
  • piper

Pentru salata de varza:

  • 200g varza
  • 1 morcov mare
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Coaste de porc cu cartofi aurii la cuptor:

 

Pregatim coastele, le curatam de grasimea in exces, pielitele inestetice si le crestam, dealungul oaselor, membrana de pe partea interioara.

 

Daca avem posibilitatea, ar fi recomandat sa inlaturam membrana de pe partea interioara a coastelor, astfel ele nu se vor strange cand se gatesc.

 

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in doua si ii tamponam cu un prosop de bucatarie, sa nu ramana apa pe ei.

Amestecam intr-un bol sosul barbecue, mierea si celelalte condimente, apoi ungem carnea pe ambele parti cu acest amestec. Lasam carnea 30 de minute la odihnit, la temperatura camerei, sa isi ia din aroma condimentelor.

Pregatim o tava pe care o tapetam cu doua coli de hartie de copt, punem coastele in mijloc si cartofii in jurul lor. Condimentam cartofii doar cu sare si piper, nu este necesar sa punem ulei pentru ca isi vor lasa costitele grasimea.

Punem tava la cuptorul preincalzit, la 200°C pentru 1 ora. Dupa 30 de minute intoarcem cartofii si costitele pe cealalta parte si reducem temperatura la 170°C.

Intre timp, taiem varza fin, dam morcovul pe razatoare si le amestecam impreuna cu otetul, uleiul, sarea si piperul dupa gust.

Verificam coastele cu o furculita, iar daca nu sunt facute le mai lasam 10 minute in cuptor.

 

Uneori cartofii se gatesc mai repede decat coastele, astfel ii putem scoate din cuptor si lasam carnea in continuare la facut.

 

Luam un blat de lemn, punem in mijloc coastele taiate, intr-o parte cartofii, in cealalta parte punem bolul cu salata de varza si ketchup-ul (optional). Servim totul alaturi de o bere rece.

 

Coaste de porc si cartofi