Ciorba de cartofi cu carnati

Cand esti la birou si una dintre colege iti face o pofta nebuna cu ciorba ei de cartofi, abia astepti sa ajungi acasa si sa faci si tu.

Pot spune ca aceasta mancare se incadreaza la categoria comfort food, iti da o stare de bine si cu siguranta e preferata barbatilor din orice familie… va spun din sursa sigura. 😀

P.S. : Normal ca n-am uitat sa ii multumesc colegei mele drage pentru pont.

 

Ingrediente Ciorba de cartofi cu carnati:

 

  • 800 g cartofi
  • 400 g carnati proaspeti afumati
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 1 lingura smantana (pentru servit)

 

Mod de preparare Ciorba de cartofi cu carnati:

 

Curatam si spalam legumele apoi tocam ceapa, taiem morcovul rondele si cartofii cuburi mari.

Taiem carnatii in bucati de 4-5 cm, ii crestam pe ambele parti si ii punem intr-o oala la prajit.

 

Nu este necesar sa punem ulei la prajit deoarece carnatii lasa grasimea lor.

 

Intoarcem bucatile de carnat astfel incat sa se prajeasca pe toate partile, dupa care adaugam ceapa tocata si mai lasam 2 minute la calit.

Punem morcovul si cartofii, adaugam boiaua, cimbrul, sarea si piperul (dupa gust) si acoperim totul cu 2 l de apa calda.

Lasam la fiert, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Cand ciorba este gata adaugam o lingura de otet si sare, daca mai este necesar. Stingem focul si punem capacul.

Servim ciorba garnisita cu patrunjel verde tocat, o lingura de smantana si paine proaspata alaturi.