Ciorba cu perisoare de curcan

Ideala pe timpul verii, aceasta ciorba cu perisoare de curcan merita acea ora petrecuta in caldura din bucatarie, pentru ca doar atat dureaza prepararea ei. Desigur ca poate fi preparata in orice anotimp, deoarece ingredientele folosite sunt accesibile si se gasesc tot timpul anului.

Despre gustul ei nici nu prea am ce sa va povestesc pentru ca este PERFECTA! Este acrisoara, usoara si potrivita persoanelor ce tin dieta. Gata cu laudele, va las sa o descoperiti si voi. 🙂

 

Ingrediente Ciorba cu perisoare de curcan:

(6 portii)

Pentru ciorba:

  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • marar proaspat tocat
  • sare

Pentru perisoare:

  • 350 g piept de curcan (intreg sau gata tocat)
  • 70 g orez
  • 1 ou
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Ciorba cu perisoare de curcan:

 

Curatam si spalam toate legumele, apoi le tocam in cubulete mici. Le punem intr-un bol inafara de rosie, pe ea o pastram separat intr-un alt bol.

Intr-o oala punem 2 l de apa cu putina sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam legumele tocate.

Fierbem legumele la foc mic aprox. 20 de minute, sau pana se inmoaie. In acest timp ne ocupam de perisoare.

Pieptul de curcan il dam prin masina de tocat carne si il amestecam cu orezul spalat bine, oul, sarea si piperul.

Cu mainile umede formam perisoarele de marimea unei mingi de ping-pong, le adaugam una cate una in ciorba si continuam fierberea.

Dupa 15 minute adaugam rosia tocata si mai fierbem totul inca 5 minute. Cand sunt fierte perisoarele se ridica singure la suprafata.

Amestecam usor, gustam ciorba si adaugam sare daca mai este necesar. Stingem focul si presaram mararul proaspat tocat.

Se serveste calda acrita cu zeama de lamaie sau otet, si smantana daca se doreste.