Ciorba cu gaturi de curcan

 

Acum vreo 2-3 ani, cand am vazut in vitrina unei carmangerii gaturile de curcan proaspete, m-am intrebat automat, cum as putea sa le gatesc? Am rascolit putin internetul si am gasit cel mai comun preparat: ciorba. Dupa ce am citit cateva retete, am pornit spre bucatarie sa imi incerc norocul.

Pentru ca imi plac foarte mult ciorbele si nu respect o anumita reteta dupa care sa le prepar, am facut si de aceasta data la fel. Rezultatul? Ciorba a iesit pe placul meu: usoara, hranitoare si acrisoara, iar acele gaturi de curcan au fost cireasa de pe tort!

 

Ingrediente Ciorba cu gaturi de curcan:

(5-6 portii)

  • 2-3 gaturi de curcan (aprox. 500 g)
  • 2,5 l de apa
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 cartofi medii
  • 1/3 zucchini (sau dovlecel)
  • 4-5 linguri mazare congelata
  • 1 rosie
  • 1 ou
  • bors (otet sau zeama de lamaie)
  • patrunjel proaspat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Ciorba cu gaturi de curcan:

Taiem gaturile de curcan in bucati mai mici si le punem la fiert in apa cu sare.

Spumam daca este necesar, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu vreo jumatate de ora.

Intre timp curatam toate legumele, le spalam si le taiem in bucati mici.

 

Inainte sa puneti legumele in ciorba, verificati daca bucatile de curcan sunt facute. Daca nu sunt, le mai lasati sa fiarba inca cateva minute.

 

Adaugam pe rand legumele in ciorba, inafara de rosie, si le lasam sa fiarba vreo 15 minute.

Punem rosia tocata si continuam fierberea, verificand legumele sa fie moi.

Batem oul intr-un castron, apoi il turnam in ciorba amestecand in acelasi timp pentru a forma zdremtele de ou.

La final adaugam borsul, piperul si sarea dupa gust. Stingem focul si presaram patrunjelul proaspat tocat.

Serviti fierbinte, cu smantana si/sau ardei iute.