Chiftele de pui cu legume gatite la cuptor din piept de pui, fragede, delicioase si foarte usor de preparat. Garnitura de fasole verde cu usturoi am ales-o pentru succes garantat.
Ingrediente Chiftele de pui cu legume si fasole verde:
Pentru chiftele:
(20 bucati)
- 650-700 g piept de pui
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1/2 ardei kapia rosu
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 ou mare
- 4-5 linguri pesmet
- 1 lingura ulei
- 1 lingura boia
- verdeata (am folosit fenicul si patrunjel)
- piper
- sare
Pentru garnitura:
(2 portii)
- 200 g fasole verde congelata
- 20 g unt
- 1 catel de usturoi
- fulgi de chili
- susan
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tocam pieptul de pui.
Dam pe razatoarea mica dovlecelul si morcovul, apoi le scurgem de lichidul in exces.
Tocam marunt ardeiul, ceapa si usturoiul.
Amestecam toate ingredientele intr-un bol.
Formam chiftelele si le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
Fasolea verde o sotam in tigaie cu unt si usturoi, o asezonam cu sare, piper, fulgi de chili si susan.
♥ Vezi reteta si pe contul meu de Instagram: @kitchen4bu
Afiseaza Commentari





