Chiftele de pui cu legume si fasole verde

Chiftele de pui cu legume gatite la cuptor din piept de pui, fragede, delicioase si foarte usor de preparat. Garnitura de fasole verde cu usturoi am ales-o pentru succes garantat.

Ingrediente Chiftele de pui cu legume si fasole verde:

Pentru chiftele:
(20 bucati)

  • 650-700 g piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou mare
  • 4-5 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia
  • verdeata (am folosit fenicul si patrunjel)
  • piper
  • sare

Pentru garnitura:
(2 portii)

  • 200 g fasole verde congelata
  • 20 g unt
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chili
  • susan
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Tocam pieptul de pui.

Dam pe razatoarea mica dovlecelul si morcovul, apoi le scurgem de lichidul in exces.

Tocam marunt ardeiul, ceapa si usturoiul.

Amestecam toate ingredientele intr-un bol.

Formam chiftelele si le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.

Fasolea verde o sotam in tigaie cu unt si usturoi, o asezonam cu sare, piper, fulgi de chili si susan.

Chiftele de pui cu legume si fasole verde 2

♥ Vezi reteta si pe contul meu de Instagram: @kitchen4bu