Cheesecake cu zmeura

 

La cererea dragei mele colege L. am facut acest cheesecake super dragut, de ziua ei de nastere. M-am tot gandit ce ingrediente s-ar potrivi cu starea ei de spirit, asa ca am ales aceasta combinatie de zmeura si ciocolata alba, si am facut foarte bine.

Pentru ca v-am facut mare pofta cu nebunia asta de desert si pentru ca mi-ati cerut reteta pe #insta, am scris-o cu mare drag. Acum astept la randul meu o felie de cheesecake din partea voastra. Happy birthday! Happy people! Happy belly! 😀

 

Ingrediente Cheesecake cu zmeura si ciocolata alba:

Pentru blat:

  • 350 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt

Pentru crema:

  • 600 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina granule
  • 350 g zmeura proaspata

Pentru topping:

  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g zmeura proaspata
  • Optional: sos de capsuni si zahar pudra

 

 

Mod de preparare Cheesecake cu zmeura si ciocolata alba:

 

Maruntim biscuitii la robot, ii punem apoi intr-un bol si adaugam untul topit. Amestecam pana obtinem o textura de nisip umed.

Luam o forma de copt cu fundul detasabil (diametrul 24 cm) si o tapetam cu hartie de copt.

Biscuitii ii distribuim uniform pe toata suprafata tavii si ii presam cu o lingura. Punem blatul la frigider pentru minim jumatate de ora.

Ciocolata alba (200 g) o topim la bain-marie sau la microunde si o punem deoparte sa se racoreasca.

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu zaharul si le batem cu un mixer aprox. 2-3 minute. Adaugam smantana lichida si mixam in continuare inca 2 minute, nu mai mult sa nu se taie crema.

Turnam ciocolata peste crema de branza si amestecam usor cu o spatula pana la omogenizare.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, apoi o adaugam treptat peste crema, amestecand usor in acelasi timp.

Scoatem blatul si peste el asezam o treime din cantitatea de zmeura, rupta in bucatele, apoi adaugam o treime din crema.

 

Cheesecake cu zmeura

 

Repetam procedeul de doua ori, pana terminam zmeura si crema, dupa care punem cheesecake-ul la rece pentru minim o ora.

Topim celelalte 200 g de ciocolata alba si o adaugam peste cheesecake.

 

◊ Daca alegeti sa distribuiti ciocolata intr-un strat, ca si mine, trebuie sa stiti ca va fi putin mai dificil sa taiati felii cheesecake-ul din cauza glazurii de ciocolata casante, care se va crapa.

◊ Puteti alege sa turnati ciocolata deasupra sub alta forma (sa nu fie uniforma) sau sa o combinati cu 100 ml smantana pentru frisca incalzita si sa obtineti astfel o glazura de ciocolata mai moale si mai usor de taiat.

 

In final decoram cheesecake-ul cu zmeura proaspata, bucati de ciocolata alba, sos de capsuni si zahar pudra, sau altfel, dupa preferinte. Il tinem la rece pana la momentul servirii.

 

Cheesecake cu zmeura

 

Etichete:

, , ,