Cheesecake cu afine

 

Daca va face cu ochiul 😉 acest cheesecake impresionant, va spun ca trebuie sa va inarmati cu rabdare pana ajungeti sa taiati prima felie si sa o devorati, dar merita din plin tot acest efort.

Culorile frumoase le-am obtinut folosind afine salbatice de munte congelate, daca nu aveti puteti incerca reteta folosind afine de cultura. Gustul este placut si racoritor, asa ca va puteti apuca de treaba in acest weekend, caci inca mai avem vreme de vara in luna lui Brumarel.

 

Ingrediente Cheesecake cu afine:

Pentru blat:

  • 240 g biscuiti simpli
  • 70 g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru stratul alb:

  • 450 g crema de branza
  • 75 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • 1 plic gelatina

Pentru stratul mov deschis:

  • 350 g crema de branza
  • 75 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 1 plic gelatina
  • 150 g afine congelate

Pentru stratul mov inchis:

  • 250 g afine congelate
  • 50 ml lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa

 

 

Mod de preparare Cheesecake cu afine:

 

Maruntim biscuitii la robotul de bucatarie si ii punem intr-un bol. Adaugam untul topit, zaharul brun, zaharul vanilat si amestecam pana obtinem o textura de nisip umed.

Intr-o forma de copt (cu diametrul de 24 cm) cu fundul detasabil, punem hartie de copt, apoi distribuim biscuitii pe toata suprafata tavii, presandu-i cu o lingura.

Punem blatul la frigider pentru minim jumatate de ora.

Pentru stratul alb batem cu mixerul crema de branza impreuna cu zaharul pudra, micsoram viteza mixerului, apoi adaugam laptele.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic si o amestecam cu crema de branza.

Turnam compozitia in forma de copt peste stratul de biscuiti si o dam la rece pentru aprox. 1 ora.

 

Respectam timpul pentru a se inchega bine fiecare strat de branza, abia apoi incepem sa pregatim urmatorul strat.

 

Pentru a pregati stratul mov deschis procedam la fel ca si la cel alb, doar ca inainte de a adauga gelatina, pasam afinele intr-un blender sau cu un mixer vertical si le incorporam in crema de branza.

Turnam compozitia mov deschis peste cea alba si punem forma din nou la rece pentru inca 1 ora.

Pentru stratul mov inchis pasam afinele impreuna cu laptele intr-un blender sau cu un mixer vertical, apoi adaugam gelatina preparata.

Turnam si aceasta ultima compozitie peste celelalte, dupa aceea punem forma la frigider pentru aprox. 2-3 ore sau peste noapte.

Inainte de servire decoram cheesecake-ul cu afine deasupra si il savuram.

 

Etichete:

, , , ,