Chec guguluf cu portocala si lamaie

Aveam pofta pe ceva dulce cu un gust fresh. Sa combin portocala cu lamaia intr-un chec in forma de guguluf a fost cea mai inspirata decizie. De altfel am avut si un ajutor pentru ca desertul sa fie gata foarte repede: mixul pentru ceva dulce de la Dr. Oetker. Pe scurt: a iesit o nebunie de sezon, un chec dens, aromat si aspectuos. Va las reteta mai jos, sa o incercati, da?!

 

Ingrediente Chec guguluf cu portocala si lamaie:

Pentru chec:

  • 1 mix pentru pandispan Dr. Oetker
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml suc de portocale
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura cacao

Pentru glazura:

  • 250 g zahar pudra
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Spargem ouale intr-un bol si le batem cu ajutorul unui mixer pana se spumeaza.

Adaugam pe rand uleiul, sucul de portocale si coaja de lamaie rasa.

Punem mixul pentru pandispan si faina, apoi amestecam.

Ungem forma de copt cu putin ulei si o tapetam cu faina.

Turnam jumatate din compozitie in forma, iar cealalta jumatate o amestecam cu cacao.

Chec guguluf cu portocala si lamaie

O adaugam peste compozitia simpla si le imbinam cu o scobitoare.

Punem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 35 de minute.

Pentru glazura amestecam zeama de la lamaie cu zaharul pudra.

O turnam deasupra chechului doar dupa ce acesta s-a racit complet.

Chec guguluf cu portocala si lamaie