Cartofi frantuzesti cu carnati

Zilele trecute va aratam pe story acesti cartofi carora le-am spus “un altfel de cartofi frantuzesti”, iar ca sa intelegeti la ce m-am referit o sa va scriu reteta mai jos.

Denumirea originala a retetei este Rakott Krumpli si este imprumutata de la vecinii maghiari. Toata copilaria mea i-am stiut de cartofi frantuzesti (acestia nu contin carnati), dar acum vreau sa redenumesc reteta ca sa fiu corecta fata de carnati. 🙂

 

Ingrediente Cartofi frantuzesti cu carnati:

(4 portii)

  • 8-10 cartofi mari (fierti in coaja apoi curatati)
  • 5 oua (fierte tari si curatate)
  • 1 bucata de carnat de porc (uscat de casa)
  • 300 g smantana
  • 100 ml lapte
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pentru cuptor asezati pe rand: un strat de cartofii feliati, unul de oua feliate, un strat de felii de carnati si turnati o parte din amestecul de smantana.

Condimentati cu sare si piper dupa gust fiecare rand de cartofi.

Repetati pana cand umpleti vasul, iar ultimul strat sa fie de cartofi si smantana.

Puneti la cuptor, la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

 

Cartofi frantuzesti cu carnati 2