Cartofi cu oregano si lamaie

Vara aceasta am fost in concediu in Grecia, asta inseamna ca mi-am facut provizii de oregano bun si aromat. Ca sa il pun in valoare intr-un preparat, mi-am adus aminte ca am mancat acum vreo 2-3 ani, tot in Grecia, acesti cartofi deliciosi.

Cum avem cam tot timpul cartofi in casa, pentru ca de-aia suntem romani, am decis repede ce urmeaza sa se intample. Deoarece nu puteam sa mancam cartofii fara carne alaturi, pentru ca ar fi fost prea trist, am scotocit prin congelator si am gasit doua pulpe superbe de pui de casa. Mai departe, scrie-n carte!

 

Ingrediente Cartofi cu oregano, lamaie si pulpe de pui la cuptor:

(2 portii)

  • 6 cartofi medii
  • 2 pulpe de pui intregi
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 100 ml apa
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Cartofi cu oregano, lamaie si pulpe de pui la cuptor:

 

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.

Pulpele de pui le taiem in doua, astfel obtinem 2 bucati superioare si 2 inferioare.

Intr-o tava pentru cuptor sau un vas de jena, punem cartofii impreuna cu celelalte ingrediente si amestecam bine.

Peste cartofi asezam bucatile de pui si le asezonam cu putin ulei de masline, sare si piper.

Dam vasul la cuptorul preincalzit, la 180°C pentru aprox. 1 ora.

La jumatatea timpului intoarcem pulpele de pui pe cealalta parte.

Verificam cu o furculita daca este gatit puiul.

Servim mancarea calda cu tot cu sosul format in tava.