Publicand poza acestui preparat pe Instagram m-am ales cu foarte multe aprecieri, in urma carora mi s-a cerut reteta. Am scris-o bucuroasa, cu toate detaliile, mai ales ca este un fel de mancare ce iti ajunge la suflet si este preferat de familia mea.
Toata intamplarea a fost ca un buton de start pentru mine, iar in cele din urma am decis ca este momentul oportun pentru propriul blog culinar. Asa ca am pornit in aceasta aventura plina de speranta si fericita ca pot sa impartasesc cu voi pasiunea pentru bucatarie.
Abia astept sa incercati si voi cartofii cu carnati la cuptor si sa va bucurati de gustul lor tipic romanesc.
Ingrediente Cartofi cu carnati la cuptor:
- 800g cartofi
- 400g carnati proaspeti afumati
- sare
- piper
- cimbru
- Optional: ardei rosu, ceapa, usturoi sau alte condimente
Mod de preparare Cartofi cu carnati la cuptor:
Alegem cartofii nici prea mari nici prea mici, ii curatam, ii spalam bine si ii taiem in 4.
Taiem carnatii in bucati de 5-7 cm si ii crestam pe ambele parti astfel incat grasimea sa se scurga si sa se gateasca cartofii in ea.
Stergem bine cartofii sa nu aiba apa pe ei.
Pregatim un vas de jena in care punem cartofii intr-un strat cu sarea, piperul, cimbrul sau alte condimente, iar deasupra bucatile de carnat.
Punem vasul la cuptor, la 170°C cu ventilatie pentru aprox. 1 ora. Dupa 30 de minute intoarcem atat cartofii, cat si carnatii sa se rumeneasca uniform.
In cazul meu carnatii au fost gata in 45 de minute asa ca i-am scos din vas pe o farfurie.
◊ Daca se aduna prea multa grasime in vas de la carnati, puteti sa o scurgeti, iar cartofii se vor rumeni mai bine.
Am continuat gatirea cartofilor la functia grill pentru inca 15-20 de minute la 180°C.
Servim mancarea calda cu muraturi, branza sarata deasupra si/sau mujdei de usturoi… pentru cei puternici 🙂