Budinca de ovaz cu mere

Ideea acestui desert a pornit de la un simplu compot de mere facut in ziua anterioara. Pentru ca ne saturasem de compot m-am gandit sa il transform intr-o budinca cremoasa, iar aici mi-au sarit in ajutor fulgii de ovaz.

La aromatizarea preparatului am folosit doar condimentele clasice, deoarece am vrut sa pun in evidenta gustul merelor de la tara, dar se pot folosi si alte condimente dupa preferinte. De asemenea puteti inlocui zaharul cu indulcitori, astfel veti obtine un desert dietetic. Va mai precizez un singul lucru: aceasta budinca este de post! 😀

 

Ingrediente Budinca de ovaz cu mere:

(4 portii)

  • 4-5 mere rosii mari
  • 2 gutui (optional)
  • 1 litru apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara (sau un praf de scortisoara macinata)
  • 4-5 cuisoare
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 g fulgi de ovaz

 

 

Mod de preparare Budinca de ovaz cu mere:

 

Pentru inceput facem un compot simplu de mere.

Curatam merele si gutuile si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala incapatoare impreuna cu zeama de lamaie, zaharul, scortisoara si cuisoarele.

Adugam apa si dam compotul la fiert, la foc mediu pentru aprox. 10 minute sau pana cand merele se inmoaie. Amestecam din cand in cand.

Scoatem batonul de scortisoara si cuisoarele apoi adaugam fulgii de ovaz peste mere, amestecam totul si lasam sa fiarba inca 2-3 minute.

Stingem focul si acoperim oala cu un capac pentru 5 minute, ca fulgii sa se umfle si sa absoarba lichidul.

Servim budinca rece sau calda, pudrata cu scortisoara.