Branzoici

A venit toamna, este timpul pentru copt bunataturi! Ca sa fac ceva in aceasta privinta, am preparat niste Branzoici pufoase si moi, perfecte alaturi de o cana cu lapte cald. Stiu ca v-am facut pofta, sa nu ma certati, va las si reteta!

 

Ingrediente Branzoici:

(24 bucati)

Pentru aluat:

  • 100 ml apa
  • 100 g smantana cu minim 20% grasime
  • 70 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie

Pentru umplutura:

  • 320 g branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 20-30 g stafide
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie

Pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 1 lingurita iaurt

 

Mod de preparare Branzoici:

Punem toate ingredientele in ordinea lor, la masina de facut paine si selectam programul pentru aluat.

Daca nu aveti o masina de facut paine, se pot framanta manual toate ingredinetele, cateva minute, pana obtinem un aluat elastic.

Lasam aluatul format la dospit, intr-un castron acoperit cu un prosop de bucatarie pentru aprox. 1 ora.

Branza dulce o faramitam cu o furculita apoi adaugam oul, zaharul, zaharul vanilat, grisul, stafidele, esenta de rom si coaja de lamaie. Amestecam toate ingredientele si o punem deoparte.

Presaram pe blatul de lucru putina faina, turnam aluatul si il intindem intr-o patura de aprox. 1 cm.

Taiem aluatul in patratele cu latura de 8-10 cm si punem in mijlocul fiecarui patrat cate o lingurita din umplutura de branza.

Luam capetii si ii unim doi cate doi, pe diagonala, peste umplutura, obtinand astfel niste pachetele.

Le asezam, pe rand, pe o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit 10 minute, in tava.

Intr-un bol mic, batem oul cu iaurtul si ungem cu o pensula fiecare branzoaica cu amestecul obtinut.

Dam branzoicile la cuptorul preincalzit la 180° grade pentru aprox. 25-30 de minute.

Dupa ce se racesc cateva minute, le presaram cu zahar pudra si le servim cu pofta.

 

Branzoici