Bors de pui cu legume

Zilele trecute v-am facut pofta de ciorba, un bors de pui cu legume aburind, hranitor si gustos e tot ce iti poti dori pe vremea ploioasa de afara. Borsul de la Olympia m-a ajutat sa imi indeplinesc dorinta si a facut dintr-o ciorba buna, una si mai buna. Ca sa va convingeti va las reteta mai jos.

Ingrediente Bors de pui cu legume:

Pentru supa de pui:

  • Oasele de la 1 pui (spinarea, osul pieptului, gatul)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1/2 dintr-o telina mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 l de apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin

Extra:

  • 1 ardei mic verde
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 1 ou
  • 100 ml bulion de rosii (sau 1 lingura pasta de tomate)
  • 200 ml bors Olympia Romania
  • Sare
  • Patrunjel proaspat tocat

 

Mod de preparare:

Pentru supa de pui: curatam legumele si le spalam, apoi le punem la fiert intr-o oala mare impreuna cu oasele de pui si condimentele.

Cand incepe sa clocoteasca luam spuma formata, reducem focul si acoperim partial oala cu un capac.

Lasam sa fiarba la foc mic 1-2 ore, completand cu apa daca scade prea mult.

Cand e gata, scoatem puiul si legumele, strecuram supa si punem la fiert 2 l din ea intr-o alta oala.

Cand da in clocot, adaugam bulionul, curatam ardeii, ii taiem cubulete si ii punem in supa.

Tocam legumele fierte, rupem oasele de pui in bucati mai mici si le adaugam in supa.

Lasam sa fiarba la foc mic vreo 5-10 minute, dupa care batem oul intr-un bol si il turnam in supa fierbinte ca sa formam zdremtele de ou.

La final punem borsul (se adauga mai mult sau mai putin, dupa gust), lasam sa clocoteasca 2-3 minute si stingem focul.

Potrivim de sare si adaugam patrunjelul tocat.

Ne scoatem in farfurie si ne bucuram papilele gustative!

Bors de pui cu legume 2

♥ Vezi reteta si pe contul meu de Instagram: @kitchen4bu