Tocanita de galbiori

 

A sosit vremea galbiorilor sa isi faca aparitia prin paduri si piete. Eu am fost pe faza, asa ca mi-am facut un plin.

Recunosc, gustul galbiorilor este unic, si tocmai pentru a-l pune in evidenta am facut aceasta tocanita simpla si umila.

De data aceasta nu am folosit smantana si numai bine, pentru ca v-am dat o idee de mancare potrivita pentru Postul ce urmeaza.

 

Ingrediente Tocanita de galbiori:

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 lingura faina
  • patrunjel proaspat
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Tocanita de galbiori:

 

Curatam galbiorii si ii spalam bine sub un jet de apa. Pe cei mai mari ii taiem in bucati mai mici.

Tocam marunt ceapa, apoi o punem 1-2 minute la calit in uleiul incins, amestecand mereu.

Adaugam galbiorii, ii saram si ii lasam sa se gateasca la foc mediu, pana scade apa de pe ei.

Intre timp curatam usturoiul, il maruntim si il amestecam cu ciupercile.

Facem un liant din faina si apa, pe care il turnam peste galbiori, amestecand in acelasi timp pana se formeaza un sos.

 

Daca tocanita vi se pare prea groasa, mai puteti adauga putina apa calduta.

 

Punem piper, sare, daca mai este necesar si stingem focul.

Tocam patrunjelul marunt si il presaram deasupra.

Servim tocanita calda cu mamaliga sau paine proaspata.