Incepem saptamana cu o reteta de post, o combinatie interesanta de ingrediente, unele de nearuncat, care m-a cucerit chiar daca nu eram prea sigura ca o sa imi placa. Salata calda de cartofi, linte si varza kale invaluita intr-un dressing dulce acrisor ce face toti banii!
Ca sa mearga treaba repede o puteti include in meniu atunci cand faceti o cantitate mai mare de cartofi la cuptor si va raman pentru a doua zi sau puteti faceti un efort sa ii gatiti special pentru salata, nu o sa va para rau! E prima data cand gatesc varza kale si imi place mai mult decat varza de Bruxelles. Voi ati mai incercat kale, ce parere aveti?
Ingrediente Salata calda de cartofi, linte si varza kale:
Pentru salata:
- 200 g cartofi cruzi (sau 150 g gatiti)
- 1/2 conserva linte verde (aprox. 120 g)
- 70 g varza kale
- 1 lingura de merisoare deshidratate
- 2-3 jumatati de nuca
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
Pentru dressing:
- 1 lingura ulei de masline
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita de miere
- 1 lingura mustar cu boabe
- sare
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii uscam bine, apoi ii taiem in sferturi si ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Condimentam cartofii dupa bunul plac si punem tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aprox. 30 de minute. Sariti peste acest pas daca aveti deja cartofi gatiti (fierti sau copti) prin frigider.
Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline, usturoiul maruntit si varza kale rupta in bucatele.
Punem sare si o sotam 2 minute pana incepe sa se inmoaie.
Adaugam cartofii gatiti, iar apoi lintea din conserva scursa de lichid.
Amestecam usor si mai lasam pe foc vreo 2 minute.
Intre timp maruntim nucile si facem dressingul din ingredientele mentionate mai sus.
Scoatem legumele intr-o farfurie adanca, adaugam deasupra merisoarele, nuca si dressingul.
Amestecam usor si servim salata calda.