Sparanghel cu ou posat

Combinatia ou-sparanghel este FENOMENALA. In curand va aparea sparanghelul prin magazine si m-am gandit sa va las aceasta reteta delicioasa si in acelas timp eleganta.

Daca nu ati mai gatit niciodata un ou posat, eu va pot spune ca nu este deloc complicat si chiar va provoc sa incercati si voi. Spor la treaba!

 

Ingrediente Sparanghel cu ou posat:

(2 portii)

  • 10 fire de sparanghel
  • 25 g unt
  • 2 oua
  • 50 g branza sarata
  • 2 linguri sos pesto
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • crutoane de paine
  • fulgi de chilli
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Sparanghel cu ou posat:

 

Curatam si spalam sparanghelul, apoi ii indepartam partea alba batoasa ce nu se poate consuma.

Punem untul la topit intr-o tigaie si sotam sparanghelul 3-4 minute, intorcandu-l pe toate partile. Il stropim cu putina zeama de lamaie si il condimentam cu sare si piper.

Punem apa la fiert intr-o oala mica cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca reducem focul la minim.

Spargem oul intr-un bol, amestecam cu o lingura in oala cu apa pana facem un vartej, apoi adaugam oul cu grija in golul format de apa.

Nu amestecam, lasam albusul sa se adune singur si sa se coaguleze. Trebuie sa fiarba la foc mic maxim 3 minute.

Scoatem usor oul din apa cu o spumiera si il tamponam usor cu un servetel de hartie sa nu ramana multa apa pe el.

Repetam toata operatiunea pentru cel de-al doilea ou.

 

Crutoanele de paine le puteti face acasa pentru ca sunt mult mai bune sau le puteti cumpara daca sunteti in criza de timp.

 

Pe fiecare farfurie punem cate 5 fire de sparanghel, deasupra oul posat apoi fulgii de chilli, sosul pesto, branza faramata si la final crutoanele.

Spargem galbenusul oului si servim cu pofta.