Spanac cu ciuperci si oua

Daca tot a venit primavara asa incet, mi-am propus sa profit din plin de multitudinea de legume ce ni le ofera acest anotimp frumos.

Am dat o tura prin piata si m-am intors acasa cu o punga de spanac superb. Am mai gasit cateva ciuperci si niste oua prin frigider si uite asa m-am ales cu aceasta combinatie norocoasa.

Nu numai ca este norocoasa este si sanatoasa, gustoasa, rapida si posibil sa prindeti super puteri ca si Popeye daca incercati si voi… cine stie ?! 😀

 

Ingrediente Spanac cu ciuperci si oua la tigaie:

(2 portii)

  • 250-300 g spanac proaspat
  • 8-10 ciuperci champignon brune
  • 2 oua
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • fulgi de chilli
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Spanac cu ciuperci si oua la tigaie:

 

Spalam spanacul, taiem ciupercile felii, curatam usturoiul si il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline impreuna cu usturoiul tocat, la foc mic pentru 1-2 minute avand grija sa nu se prajeasca.

Adaugam ciupercile, putina sare si acoperim cu un capac, dar mai amestecam din cand in cand. Lasam sa se gateasca 5-7 minute sau pana cand scade aproape toata apa lasata de ele.

Punem frunzele de spanac si le lasam 2 minute sa se gateasca la foc mic.

Cu o lingura ne facem doua adancituri in amestecul de ciuperci si spanac, apoi spargem ouale in locul format. Punem iar capacul si le lasam sa se gateasca la foc mic pentru aprox. 5 minute.

 

Aveti grija sa fie putin lichid in compozitie inainte de a sparge ouale, altfel spanacul si ciupercile se vor praji prea tare pentru ca nu mai putem amesteca dupa ce adaugam ouale.

 

Dupa ce albusul s-a coagulat, stingem focul, presaram fulgii de chilli deasupra, piper si sare. Servim cald cu paine prajita sau crutoane de paine.