Cine nu iubeste snitelele? Nu exista om sa nu le iubeasca, fie ca sunt prajite in ulei sau facute la cuptor, din carne de pui, porc sau vita, felii sau sub forma de degetele, cu pesmet sau fara. Acest fel de mancare este ceva cu care am crescut, este mancarea de duminica din casele romanilor alaturi de piureul de cartofi, desigur.
Mai departe va arat reteta castigatoare de snitele din piept de pui din familia noastra. Nu-i mare filozofie, dar in modul acesta ies atat de fragede si de bune incat nici garnitura nu-ti mai trebuie decat o felie de paine moale.
Ingrediente Snitele din piept de pui in crusta de pesmet:
(2 portii)
- O jumatate de piept de pui
- 1 ou
- 100 g pesmet
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingura parmezan ras (optional)
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui in 3 sau 4 felii si il presaram cu sare.
Intr-un bol, spargem oul si il amestecam cu putina sare si piper.
Combinam pesmetul cu patrunjelul uscat, boiaua afumata, parmezanul, sarea si piperul intr-un alt bol.
◊ Daca va ramane din amestec il puteti pastra intr-o caserola si sa il folositi cu urmatoarea ocazie.
Dam fiecare felie de carne prin ou iar apoi prin pesmet.
Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim snitelele cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Le scoatem pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servim snitelele calde simple sau alaturi de garnitura preferata.
Afiseaza Commentari