15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kitchen4bu.ro 150 true

Shakshuka cu branza de capra

Shakshuka cu branza de capra

 

Prima data in viata cand am mancat acest fel de mancare a fost acum vreo 7-8 ani si a fost preparat de un baiat originar din Israel. A fost o Shakshuka autentica asa cum se face la el acasa, cu condimentele lor specifice si care avea un gust extraordinar, diferit de ce numim noi astazi Shakshuka.

Regretul meu este ca in vremea aceea nu aveam un blog culinar si nu eram atat de pasionata de gatit, in schimb ma bucur ca am avut ocazia sa fac cunostinta cu mancarea asta delicioasa.

Eu va prezint mai jos varianta mea de Shakshuka ce contine in plus branza de capra, pe care am ales sa o pun pentru a-i da o nota aparte acestui preparat. Bineinteles ca nu seamana deloc la gust cu cea mancata acum cativa ani buni, dar este o reteta savuroasa care merita pe deplin incercata!

 

Ingrediente Shakshuka cu branza de capra:

(1 portie)

  • 2 oua
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei capia mic
  • 1-2 fire de ceapa verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 75 g branza de capra
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • fulgi de chili
  • oregano
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare Shakshuka cu branza de capra:

Curatam usturoiul si ceapa verde, apoi le tocam marunt. Curatam si taiem cubulete ardeiul si rosiile.

Punem partea alba de la ceapa verde impreuna cu usturoiul intr-o tigaie la calit, in uleiul de masline pentru 1-2 minute.

Adaugam ardeiul si rosiile tocate, condimentam dupa gust cu sare, piper, oregano, chili si zaharul.

Lasam legumele sa se gateasca 5-10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie si formeaza un sos.

 

Shakshuka cu branza de capra

 

Cu ajutorul unei linguri facem doua adancituri in sosul de rosii si spargem ouale direct in ele.

Rupem bucati din branza de capra si le punem in sos, dupa care acoperim tigaia cu un capac pana se gatesc ouale.

La final presaram deasupra cozile de ceapa verde tocate si servim Shakshuka calda cu paine proaspata.

 

Distribuție:
Categoria:Legume, Mic dejun
Anterior
Biscuiti cu unt de arahide si curmale
Următor
Banana bread cu ciocolata si alune de padure

0 Comentariu

Lasă un răspuns