Salata de vinete cu maioneza

Nu pot trece sarbatorile de iarna daca nu pui pe masa clasica salata de vinete. Indiferent ca alegi sa o pregatesti de 1 Decembrie, Craciun sau Revelion salata aceasta e nemuritoare si iubita de toata lumea, iar in copilarie stiu sigur ca nu lipsea niciodata din meniul festiv al familiei mele.

Asa ca am pastra traditia si am devorat deja un bol, astazi, de Ziua Nationala a Romaniei. Va las mai jos varianta mea de salata alaturi de urarea specifica: La multi ani, dragi români!

 

Ingrediente Salata de vinete cu maioneza:

  • 600 g vinete decongelate
  • 1/2 ceapa rosie mica
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Piper
  • Sare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol puneti galbenusul, mustarul si amestecati.

Turnati apoi uleiul in fir subtire amestecand in acelasi timp, pana obtineti maioneza.

Tocati vinetele si le adaugati peste maioneza

Maruntiti ceapa si o puneti in bol.

Adaugati sarea si piperul dupa gust, apoi amestecati bine salata.

Sa va fie de bine!