Pentru ca ati fost curiosi ce ingrediente am folosit in acest preparat, vreau sa va anunt ca asteptarea a luat sfarsit! Salata cu praz, caci despre praz e vorba astazi. Nu-s olteanca da’ nici nu-i musai sa fiu pentru ca orice as fi, mie imi place prazul! Nu as fi stiut de combinatia asta miraculoasa daca nu venea vecina mea draga cu un bol de salata in dar. Traiasca vecinele! Eu am reprodus varianta ei si am adaptat cantitatile dupa gustul meu. Ce ziceti de umila mea salata de praz? Merita incercata?
Ingrediente Salata de praz cu sunca si porumb:
- 50 g praz (partea alba)
- 80 g sunca (eu am folosit prosciutto cotto, dar merge si alt tip)
- 100 g cascaval (un tip mai moale)
- 100 g porumb dulce din conserva
- 5 linguri de iaurt cremos (am inlocuit maioneza din salata initiala)
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taiem fin prazul si il punem 5 minute in apa rece, astfel il spalam de impuritati si scoatem iuteala din el.
Dam cascavalul pe razatoarea mica, taiem fasii subtiri sunca si stoarcem porumbul de zeama din conserva.
Punem totul intr-un bol, impreuna cu prazul stors de apa, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust.
Se poate manca imediat dar va recomand sa o lasati macar jumatate de ora la temperatura camerei pentru un plus de gust.
Merge cel mai bine cu paine prajita sau wasa.
Afiseaza Commentari