Salata de fasole boabe

Imi plac la nebunie conservele de legume, pentru ca mereu te scot din impas atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie si ajungi acasa de la munca, rupt de foame. In plus, conservele, iti ofera posibilitatea sa iti pui imaginatia la contributie, si fara prea mult efort sa faci o salata rapida si super gustoasa, asa cum a iesit a mea. 😀

Ingredientul care ii da aroma placuta preparatului este uleiul din seminte de dovleac, bineinteles ca il puteti inlocui daca nu va place sau nu aveti, dar eu nu va recomand sa faceti asta. Salata de mai jos este numai buna pentru carnivori, dar daca renuntati la carnati, ea este perfecta si pentru cei care postesc in aceasta perioada.

 

Ingrediente Salata de fasole cu carnati si rosii:

(2 portii)

  • 2 conserve de fasole alba boabe
  • 200 g carnati afumati uscati
  • 10-12 rosii cherry mici
  • 2 linguri ulei din seminte de dovleac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • busuioc uscat (sau proaspat)
  • fulgi de chilli
  • sare

 

Mod de preparare Salata de fasole cu carnati si rosii:

 

Taiem carnatii felii subtiri, ii punem la prajit intr-o tigaie antiaderenta si ii intoarcem sa se prajeasca pe ambele parti.

Scoatem feliile de carnati pe servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

Desfacem conservele, punem boabele de fasole intr-o strecuratoare si le clatim sub un jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.

Spalam rosiile cherry si le taiem in 4.

Facem un dressing, amestecand uleiul de dovleac cu zeama de lamaie, busuiocul, fulgii de chilli si sarea, dupa gust.

Intr-un bol mare punem boabele de fasole, carnatii prajiti, rosiile, dressingul si amestecam totul, cu grija sa nu zdrobim fasolea si rosiile.

Pentru un gust mai bun, lasam salata sa stea jumatate de ora apoi o putem servi, cu pofta buna.