Salata de conopida

Nu stiu voua, dar mie in copilarie imi placea sa mananc tulpina de la varza (se mai numeste cotor sau cocean). Cand curata tata varza si o pregatea pentru sarmale, eu eram prezenta sa imi primesc partea. Inca mai am acest obicei, dar din pacate nu am mai nimerit demult o varza cu o tulpina asa generoasa ca pe vremuri.

Conopida imi aduce aminte de gustul acela crocant si putin dulce al cotorului de la varza, tocmai pentru ca aceste doua legume fac parte din aceeasi familie de plante, cea a cruciferelor. Asadar, daca v-ati plictisit de salatele clasice, tineti sau nu tineti post, eu va sfatuiesc sa incercati aceasta salata simpla, cu textura crocanta si cu un aer fresh.

 

Ingrediente Salata de conopida si castraveti:

(2 portii)

  • 300 g conopida
  • 1 castravete fabio mediu
  • 5-6 frunze de leurda
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri otet de mere (sau zeama de lamaie)
  • marar proaspat
  • piper
  • sare

 

 

Mod de preparare Salata de conopida si castraveti:

 

Curatam conopida, o spalam si o rupem in buchetele cat mai mici.

Castravetele il spalam, il taiem pe lung si il feliem.

Spalam si tocam marunt leurda si mararul proaspat.

Punem toate legumele intr-un bol, adaugam celelalte ingrediente si amestecam.

Pentru un gust mai bun, lasam salata sa stea 5 minute la temperatura camerei, apoi o putem servi.