Inca ne aflam in postul Sfintelor Pasti si am pregatit pentru voi o minunata salata de post. Se prepara repede, cat ai clipi si este mega satioasa.
Bulgurul il gasiti prin majoritatea supermarketurilor. Daca nu aveti timp de shopping, il puteti inlocui cu cous-cous.
Aceasta salata nu este numai pentru cei care tin post, este o salata potrivita pentru oricine sau poate fi o cina rapida si sanatoasa. Voi alegeti, eu va las reteta!
Ingrediente Salata de bulgur cu naut si spanac:
(2 portii)
- 100 g bulgur
- 100 ml apa fierbinte
- 1 conserva de naut
- 2 rosii
- 1/2 castravete fabio
- 10-12 masline fara samburi
- o mana de spanac proaspat
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare Salata de bulgur cu naut si spanac:
Pregatim bulgurul astfel: il punem intr-un bol de sticla cu un praf de sare, adaugam peste el apa fierbinte, amestecam putin si il acoperim cu o farfurie.
Il lasam 7-8 minute sa absoarba apa si sa se umfle.
Intre timp ne ocupam de legume: castravetele si rosiile le spalam, le curatam si le tocam cuburi.
Maslinele le feliem, iar spanacul il spalam si il tamponam cu un prosop de hartie.
Scurgem apa de pe naut si il lasam 5 minute la stors intr-o strecuratoare.
Pregatim un dressing din uleiul de masline, zeama de lamaie, piper si sare.
Cu o furculita amestecam in bulgur pana se desface bob cu bob.
Adaugam legumele peste el, apoi dressingul si amestecam totul. Servim salata pe loc.
Afiseaza Commentari