Salata ci pui

Am facut aceasta salata rapida cu pui si legume “ce-ai-prin-frigider” pentru o cina din timpul saptamanii.
SALATA este cea mai buna alegere atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie, o poti manca in orice moment al zilei iar ingredientele sunt dupa disponibilitatea frigiderului tau.

Nu exista nici o regula referitoare la proportiile ingredientelor folosite intr-o salata, deci totul tine de imaginatie si gust. Eu am ales ca ingredient de baza pieptul de pui, caruia i-am alaturat cateva cruditati si cel mai simplu dressing posibil. La salate, inainte!

 

Ingrediente Salata cu piept de pui, spanac si telemea:

 

Pentru 2 portii de salata:

  • jumatate de piept de pui
  • 1 rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 castravete cornichon
  • 1 ceapa rosie mica
  • o mana de varza tocata
  • cateva frunze de spanac
  • 1 bucata telemea

Pentru dressing:

  • 1 lingura ulei de masline
  • o jumatate de lamaie stoarsa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Salata cu piept de pui, spanac si telemea:

 

Taiem pieptul de pui in fasii, in condimetam cu sare, piper si ulei de masline si il punem la prajit intr-o tigaie grill incinsa.

Il lasam sa se gateasca 2-3 minute pe fiecare parte si il scoatem pe o farfurie.

Spalam legumele, le tocam pe toate dupa bunul plac (eu am ales sa le feliez) si le punem intr-un castron.

Pregatim dressingul amestecand toate ingredientele intr-un bol mic.

Adaugam pieptul de pui gatit peste legumele tocate, dressingul deasupra si amestecam bine totul.

Servim salata pe loc, cu bucatele de telemea deasupra.