Salata cu branza halloumi

Halloumi este o branza semi-tare, traditionala cipriota, din lapte de oaie si capra. Avand un punct de topire ridicat ea este perfecta pentru a fi gatita la gratar sau prajita. Aceasta salata a aparut fara sa imi fac o lista de ingrediente, pur si simplu am folosit meiul si cateva legume ce le aveam prin frigider, care credeam eu ca se combina placut ca si gust.

Rezultatul? A fost WOW! Nu aveam prea mari asteptari de la o “branza fripta”, dar aceasta chiar m-a dat pe spate si cu siguranta o voi pune de acum inainte pe lista de cumparaturi. Ca un mic pont: branza halloumi se serveste imediat dupa ce a fost gatita altfel se intareste si devine gumoasa.

 

Ingrediente Salata cu branza halloumi, rucola si mei:

(1 portie)

  • 100 g branza halloumi (eu am folosit varianta cu busuioc)
  • 3-4 linguri mei
  • 1 rosie mica
  • putina varza rosie
  • o mana de rucola
  • cateva frunze de spanac
  • 1 lingurita pasta de masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie

 

 

Mod de preparare Salata cu branza halloumi, rucola si mei:

 

Fierbem meiul in apa cu sare pentru 10-12 minute. Dupa ce a fiert il punem la scurs intr-o sita.

Taiem felii subtiri rosia si varza rosie. Spalam si uscam rucola si spanacul.

Pe o farfurie intinsa aranjam intercalat legumele si meiul. Adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline.

Taiem in felii de 1 cm branza halloumi si o stropim cu putin ulei de masline.

Incingem o tigaie grill si punem branza in tigaie pentru 1-2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumeneste.

Aranjam feliile de halloumi peste salata. Punem pasta de masline deasupra si servim salata imediat.