Pizza pe felii de paine

Minunile ce le vedeti in poza sunt niste “bărcuțe”, dupa denumirea familiala, pe intelesul vostru: pizza pe felii de paine. Este una dintre cele mai apreciate si incercate retete de pe contul meu de Instagram, asa ca nu puteam sa nu o postez si aici.

Ador aceasta inventie deoarece este un mod inteligent de a recicla painea veche si in acelasi timp de a pregati un mic dejun sau o cina rapida. Iar daca nu aveti la indemana toate ingredientele de mai jos, ele pot fi inlocuite cu altele din stocul vostru.

 

Ingrediente Pizza pe felii de paine:

(12 bucati)

  • 6 felii mari de paine
  • 6-7 linguri de ketchup
  • oregano uscat
  • 18-20 felii de salam
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei (rosu si galben)
  • masline (negre si verzi)
  • 200g cascaval

 

Mod de preparare Pizza pe felii de paine:

Pregatim o tava pentru cuptor si o acoperim cu hartie de copt.

Taiem feliile de paine in doua si le aranjam in tava intr-un singur strat.

Ungem cu ketchup feliile de paine si presaram deasupra oregano.

Curatam ceapa si ardeii, apoi le taiem in felii subtiri. Feliem si maslinele.

Asezam salamul, ceapa, ardeiul si maslinele pe fiecare felie de paine.

Dam cascavalul pe razatoarea mica si il presaram deasupra.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200° de grade pentru 13-15 minute.

Scoatem barcutele rumenite si le savuram cu placere.