Piure de urzici cu oua posate

 

Imi plac urzicile, loboda, stevia, leurda si cam toate buruienile de primavara. Toata copilaria am mancat ciorba de urzici, insa niciodata piure de urzici. Intr-un final am facut-o si pe asta si normal ca mi-au placut. Am si reteta pe care o scriu pentru voi aici poate v-am facut pofta. Mana sus iubitori de trufandale! Nu uitati sa salvati reteta, sezonul urzicilor continua!

 

Ingrediente Piure de urzici cu oua posate:

(2 portii)

  • 400 g urzici
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 100 g smantana grasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • fulgi de chili
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Curatam si spalam bine urzicile si le oparim cateva minute in apa cu sare.

Le scoatem intr-o sita la scurs, dar pastram apa in care au fiert, apoi le maruntim sau le facem piure cu ajutorul unui blender/mixer.

Intr-o tigaie punem uleiul de masline si usturoiul verde tocat marunt.

Lasam 1-2 minute pana se inmoaie apoi adaugam urzicile.

Turnam 1-2 cani din apa in care au fiert si lasam sa dea in clocot.

Intr-un bol amestecam faina cu putina apa si smantana.

Turnam peste urzici si amestecam bine pana se ingroasa.

La final adaugam sare si piper dupa gust.

Servim piureul de urzici cu oua posate si fulgi de chili.