Cand se intampla sa ajungi acasa seara, sa ai friptura in frigider si sa nu ai garnitura, va propun sa faceti acest piure rapid de morcovi si cartofi.

Sunt convinsa ca aceste doua legume nu lipsesc din stocul vostru, iar piureul se face foarte repede si are un gust placut, usor dulce.

 

Ingrediente Piure de morcovi:

  • 4 morcovi mari
  • 3-4 cartofi mari
  • 1 l apa
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte cald
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Piure de morcovi:

 

Curatam morcovii si cartofii, ii spalam, ii taiem bucati mari si ii punem la fiert in apa cu sare pentru aprox. 20 de minute.

Verificam sa fie fierti bine, scurgem apa si ii pasam cu o ustensila pentru piure.

Adaugam untul si laptele treptat si continuam mixarea cu un blender de mana pana obtinem o crema fina.

 

◊ Laptele se pune dupa consistenta dorita a piureului. La mine nu a fost nevoie de tot laptele.

 

La final punem un praf de nucsoara, sarea si piperul, dupa gust.

Servim cald alaturi de orice fel de carne sau peste.

 

Piure de morcovi