Este Duminica Floriilor, astazi este dezlegare la peste, asa ca m-am conformat. Am gasit acesti pestisori in congelator, i-am dezghetat (astfel am sarit peste pasul 1) si m-am pus la treaba. Nu am vrut sa stau prea mult in bucatarie astazi, de aceea am ales sa ii gatesc simplu, la cuptor.
Aceasta reteta se preteaza pentru orice alt tip de peste, trebuie doar sa mariti cantitatea de ingrediente si timpul de gatire daca folositi un peste intreg. Zeama lasata dupa gatire si legumele moi sunt un deliciu si pot tine lejer locul unei garnituri. Nu uitati insa de painea proaspata!
Ingrediente Peste cu legume la cuptor:
- 6-8 pesti mici (caras, rosioara sau macrou)
- 1 ardei gras rosu
- 3-4 fire de ceapa verde
- 4-5 catei de usturoi
- 100 ml vin alb (sau apa daca tineti post)
- zeama de la o lamaie
- 3-4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare Peste cu legume la cuptor:
Curatam pestii de solzi, ii evisceram, le taiem capul si ii spalam bine in mai multe ape.
Daca folosim macrou sau alt peste cumparat, il spalam si il taiem rondele, daca este prea mare.
Condimentam pestii cu sare si piper, apoi ii asezam intr-un vas de jena.
Curatam ardeiul, il taiem felii si il punem peste pesti. La fel procedam si cu usturoiul si ceapa verde.
In final adaugam vinul (sau apa), zeama de lamaie, uleiul de masline si condimentele.
Dam vasul la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 de minute. Verificam cu o furculita ca pestele sa fie gatit.
Servim pestii calzi, stropiti cu zeama lasata de ei si cu felii de paine proaspata. Atentie la oase!