File de salau cu legume la cuptor

In seara asta am pregatit cina cu tot ce am mai gasit prin frigider si congelator. Rezultatul: File de salau cu legume la cuptor, o cina sanatoasa si delicioasa gata in 30 de minute. Va provoc si pe voi sa il incercati, in special in serile cand simtiti ca nu mai aveti energia necesara de a sta la cratita.

Ingrediente File de salau cu legume la cuptor:

(2-3 portii)

  • 1 file de salau de 350-400 g
  • 1 punga mix de legume mexicane
  • 10-12 rosii cherry
  • 3-4 bucati de fenicul
  • 1/2 dintr-un broccoli mic
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita mix de ierburi uscate
  • 1 lingurita Vegeta Natur condimente pentru peste
  • 3 felii de lamaie
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pe o tava acoperita cu hartie de copt puneti mixul de legume mexicane congelat.

Taiati rosiile cherry in sferturi si le adaugati peste legume.

Puneti feniculul taiat in cubulete si broccoli desfacut in buchetele.

Stropiti legumele cu ulei de masline, zeama de lamaie si condimentati dupa bunul plac.

Amestecati cu ajutorul mainilor si aranjati legumele pe tava intr-un singur strat.

Condimentati apoi fileul de salau pe ambele parti si il asezati peste legume.

 

Daca folositi peste congelat trebuie dezghetat inainte si sters de excesul de apa.

 

Puneti feliile de lamaie peste peste.

Dati tava la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru vreo 20 de minute.

Amestecati putin legumele din jurul pestelui la jumatatea timpului.

Serviti alaturi de un sos tzatziki.

 

File de salau cu legume la cuptor