Omleta in lipie cu sparanghel si cascaval

Nu stiu cine a inventat omleta asta geniala, dar a facut foarte bine. Eu am preluat ideea la randul meu, dar mi s-a parut interesant sa ii mai pun cateva ingrediente inauntru. Fiind in plin sezon de sparanghel, el a fost vedeta principala, restul ingredientelor le-am gasit repede prin frigider. Daca o incercati sa nu omiteti cascavalul, fara el lipia ar iesi prea trista omleta in lipie.

 

Ingrediente Omleta in lipie cu sparanghel si cascaval:

  • 1 lipie
  • 2 oua
  • 1 lingura de smantana
  • 7-8 fire de sparanghel
  • o bucatica de unt
  • 5-6 felii de salam
  • cateva feliute de ardei rosu
  • o bucatica de cascaval ras
  • fulgi de chili
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie (in care sa incapa o lipie) topim untul si punem sparanghelul la sotat 4-5 minute.

Il condimentam cu sare si piper, acoperim cu un capac, iar cand e gata il scoatem pe o farfurie.

Batem ouale cu smantana, piper si sare. Le turnam in tigaie si le lasam sa se gateasca 2 minute.

Asezam lipia peste omleta si cu ajutorul unui capac sau a unei spatule, intoarcem omleta cu lipia in jos.

Pe jumatate de lipie adaugam jumatate din cascavalul ras, sparanghelul, ardeiul, salamul si restul de cascaval.

Indoim lipia si o mai lasam in tigaie pana ce se topeste cascavalul.

O scoatem pe o farfurie, mai presaram putin cascaval deasupra si fulgi de chili si o devoram cat ai clipi!

 

Omleta in lipie cu sparanghel