Oua la cuptor

Am cautat putin printre pozele mai vechi de la cateva preparate si am descoperit minunatia asta de mic dejun. Orice as face, cand zic mic dejun ma gandesc automat la OUA, si mai ales cu ce ingrediente sa le combin ca sa fie cat mai gustoase.

Cu aceasta reteta am participat la un concurs si am castigat un premiu dragut, iar eu sunt foarte mandra de acest lucru. Sper sa incercati si voi aceasta varianta de ochiuri de oua, sau sa va faceti propria combinatie de ingrediente si cinestie… poate vine norocul si la voi. Spor la gatit! 😉

 

Ingrediente Ochiuri de oua la cuptor cu branza:

 

Pentru ochiurile de oua la cuptor:

  • 3 oua
  • 1 rosie
  • 1 ardei capia rosu
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano
  • fulgi de chili
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • o felie de paine toast
  • jumatate de avocado

 

Mod de preparare Ochiuri de oua la cuptor cu branza:

 

Feliem rosia si ardeiul capia, taiem telemeaua in bucati mici si dam cascavalul pe razatoarea mare.

Le punem in ordinea de mai sus, intr-un vas ce poate fi dat la cuptor si le condimentam cu sare, uleiul de masline si oregano, dupa gust.

Cu o lingura facem 3 adancituri in compozitia din vas, si spargem ouale dandu-le drumul usor in acel spatiu format.

Condimentam si ouale cu sare, piper si fulgii de chilli.

Introducem la cuptorul preincalzit la 170C pentru aprox. 15-18 minute, pana albusul este bine inchegat.

Prajim painea si o taiem sub forma de degetele apoi curatam si feliem jumatatea de avocado.

Portia mea este generoasa, o puteti imparti, dar va garantez ca nu o sa faceti asta. 😀

Sugestie de servire: introducem bucatelele de paine in sosul de rosie, ardei si branza topita, sos format sub ochiurile de oua calde…

 

oua la cuptor