Mancarea asta nu credeam ca va vedea internetul, dar a iesit atat de buna incat am bagat-o intr-o sedinta foto si i-am scris reteta. Pentru ca v-am promis retete de post, asta vine la fix, deci va prezint o delicioasa mancare de cartofi cu vinete!
Ingrediente Mancare de cartofi cu vinete:
(4-6 portii)
- 700-800 g cartofi rosii
- 1 vanata mica
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 gogosar verde
- 1 rosie
- 3 catei de usturoi
- 500 ml apa calda
- 1-2 linguri ulei de masline (pentru copt vanata)
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 lingura pasta de ardei dulce
- 1-2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita boia dulce (sau afumata)
- Cimbru uscat
- Patrunjel proaspat
- Piper
- Sare
Mod de preparare:
Vanata cu tot cu coaja o taiem in cuburi si o condimentam cu sare, piper si 1-2 linguri de ulei de masline.
O punem la cuptor pe o tava acoperita cu hartie de copt, aprox. 20 de minute la 180 de grade.
Se poate folosi si vanata cruda, dar cea coapta va da un gust mult mai bun mancarii. De asemenea se pot folosi vinete coapte congelate, chiar daca sunt tocate si fara coaja, la final oricum se vor zdrobi.
Curatam cartofii si ii taiem in patru, apoi restul legumelor le curatam si le tocam mai mic.
Intr-o cratita punem la calit ceapa in ulei si putina apa (sa nu se arda).
Adaugam pe rand morcovii, gogosarul si cartofii.
Punem pasta de ardei, de tomate, boiaua, cimbrul, sarea si piperul, apoi turnam apa calda.
Amestecam, acoperim cu un capac si lasam la fiert vreo 10-15 minute.
Adaugam vinetele, rosia si usturoiul dat prin presa.
Lasam sa fiarba amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase.
Potrivim gustul cu sare si piper daca mai trebuie, stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim cu paine si muraturile preferate.