Dorada la cuptor

Am mers “la pescuit”… la supermarket. Am gasit 2 dorade asa dragute incat nu m-am putut abtine si le-am luat.

Pentru ca iubitul meu sot a vrut pestele prajit cu mamaliga si mujdei, eu am ales o varianta mai light, la cuptor alaturi de un cous-cous aromat.

Bineinteles ca am apucat sa pozez doar portia mea, pentru ca a fost asa de bun incat celalalt a disparut repede.. in adancuri! 🙂

 

Ingrediente Dorada la cuptor:

Pentru peste:

  • 1 dorada de 350-400 g
  • 4-5 felii de lamaie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Pentru cous-cous:

  • 50 g cous-cous
  • 50 ml apa fierbinte
  • 100 g seminte de rodie
  • 1 lingura ulei de masline
  • patrunjel
  • sare

Pentru dressingul de usturoi:

  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri de apa calduta
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare Dorada la cuptor:

 

Preincalzim cuptorul la 190°C pe functia grill si tapetam o tava cu hartie de copt.

Spalam bine pestele si il uscam prin tamponare cu servetelele de bucatarie, astfel se va praji mai bine.

Frecam bine pestele cu sare, atat la exterior cat si in interior, asezam in tava 3 felii de lamaie si punem pestele peste ele.

Punem piperul, patrunjelul si uleiul de masline, pe ambele parti ale pestelui, apoi bagam 2 felii de lamaie in burta lui.

 

Dorada la cuptor

 

◊ Daca vreti un peste mai prajit va recomand sa ii crestati usor pielea, eu am uitat… 😀

 

Dam la cuptor pentru 20 de minute, iar la jumatatea timpului il intoarcem cu grija pe cealalta parte. Cat timp sta pestele la cuptor ne ocupam de cous-cous si de dressing.

Cous-Cous-ul il punem intr-un bol, adaugam putina sare, uleiul de masline, apa fiarta si il acoperim cu o farfurie pret de 8-10 minute.

Descoperim cous-cous-ul, il afanam cu o furculita, ii adaugam rodiile si patrunjelul tocat, amestecam si gustam sa fie bine asezonat.

 

Puteti inlocui patrunjelul si cu alte ierburi aromatice, la mine a fost de 3x patrunjel pentru ca ne place.

 

Pentru dressing, tocam marunt usturoiul si il amestecam cu apa, zeama de lamaie, patrunjelul si sarea.

Montam toate elementele pe un blat de lemn si savuram in tihna.