Capsuni cu busuioc si iaurt

 

Pentru ca mi-a placut foarte mult ideea acestui desert racoritor de vara, am tinut neaparat sa o impartasesc si cu voi.

Brindusa, o fata draguta si cu idei nemaipomenite, a facut o combinatie asemanatoare si de la ea a pornit toata nebunia asta.

Nu va spun mai multe decat sa dati o fuga la piata si sa cumparati capsuni, pentru ca ele sunt vedeta principala in reteta de mai jos.

 

 

Ingrediente Desert cu capsuni, busuioc si iaurt grecesc:

(4 portii)

  • 500g capsuni
  • 2 linguri zahar brun
  • 6-7 frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500g iaurt grecesc
  • 2 linguri sirop de agave (sau miere)
  • 1/2 fiola esenta de vanilie

 

 

Mod de preparare Desert cu capsuni, busuioc si iaurt grecesc:

 

Spalam capsunile, le curatam si le taiem cubulete.

Frunzele proaspete de busuioc le tocam, dar nu foarte marunt.

Intr-un bol amestecam capsunile cu zaharul brun, zeama de lamaie si busuiocul, apoi le zdrobim partial cu o furculita si le lasam la temperatura camerei aprox. 10 minute.

Separat intr-un alt bol amestecam iaurtul cu siropul de agave si esenta de vanilie.

Montam desertul in pahare sau cupe inalte, de minim 250 ml, impartind compozitiile in mod egal si alternand un strat de iaurt cu un strat de capsuni.

Punem desertul la frigider pentru minim jumatate de ora.

Il devoram cu mare, mare pofta!

 

Capsuni cu busuioc si iaurt