Ciorba de miel

Mereu mi-a placut carnea de miel si nu exista Paste la noi in familie sa nu avem in meniu macar un fel care sa contina miel. Aceasta ciorba cu multe legume si verdeturi de sezon am facut-o special pentru iubitorii de carne de miel. Astfel ca dupa ce am transat frumos un sfert posterior, am ramas cu cateva bucati de carne cu os si fara, care s-au potrivit de minune pentru acest preparat. Rezultatul, de nota 10! Sper sa o incercati si sa imi spuneti daca nu e asa.

 

Ingrediente Ciorba de miel:

 

  • 500g carne de miel cu os si fara (pulpa, coaste, coada)
  • 1,5-2l apa rece
  • 1-2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2-3 cartofi
  • 1 rosie
  • 2-3 linguri orez
  • 200g smantana grasa
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri bors la plic (sau 1 cana bors proaspat)
  • leustean
  • marar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Curatam carnea de miel de grasime si pielite, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala, in apa rece cu putina sare.

Cu o spumiera sau o lingura luam spuma ce se ridica deasupra si o aruncam.

Curatam, spalam, apoi tocam marunt toate legumele si le punem deoparte.

Adaugam in oala morcovii, telina, ceapa, ceapa verde, ardeiul si cartofii.

Fierbem ciorba la foc mic pana cand carnea este aproape gatita, apoi adaugam orezul spalat in prealabil si rosia maruntita.

Dupa cateva minute punem borsul, mai dam un clocot si stingem focul.

Intr-un bol combinam smantana cu galbenusul si 2-3 polonice de ciorba fierbinte, dupa care turnam intreaga compozitie in oala si amestecam bine.

Asezonam cu sare si piper dupa gust, iar la final adaugam leusteanul si mararul tocate marunt.

Servim ciorba cu paine proaspata, extra smantana si musai cu ardei iute.